Miss Winter reportage i senaste Konferensvärlden

Countrytrio vill erövra världen

 

Deras musikstil har beskrivits som “countryfierad pop” eller “pop som flirtar med Nashville” och visst har den en touch, känsla och doft av country.
Miss Winter är bandet som föddes bland julstjärnor, i en antik soffa och stillhet i ett mysigt och vintervitt Nyköping 2014.

Där satt vi med fötterna på bordet och småpratade om livets egentligheter. Vi hade just avslutat en lång rad med julshower då en lust och obeskrivlig längtan föddes,
berättar en av medlemmarna Linda Pröjz-Ålund. Att skapa något gemensamt, slå våra påsar ihop och äntligen skriva egen musik, tillsammans!

Förutom henne består bandet består av Anna Edman och Jenny Hillman och trots att det är relativt nystartat är dessa tre tjejer långt ifrån nya i branschen.
De hade alla jobbat som musiker och sångerskor i många år och medverkat på oräkneliga konferenstillställningar, som konferencier,
i kör och shower, som musiker och i pianolounger, då bland annat under namnet “Sisters of Soul”.

Vi är alla tre sångerskor och musiker som alltid skapat, men aldrig vi tre tillsammans. Men nu hade vi funnit den gyllene triangeln, konstaterar Anna Edman.

 

Riksfinal på Liseberg

Tävlingen Svensktoppen Nästa gav dem en fantastisk resa. Efter att de vunnit delfinalen i Sörmland blev de en av de åtta finalister som fick nöjet att spela på Lisebergs stora scen i riksfinalen,
med en publik på drygt en och en halv miljon lyssnare.

Att få spelas på riksradion och på så sätt nå ut till hela svenska folket var en lycka vi inte vågat hoppats på första året! Som om det inte vore nog kom också att samtal från England om att de ville spela vår musik även där, förklarar Jenny Hillman. Det känns helt fantastiskt att vår låt ”The Road” har nått sådan framgång - det hade vi aldrig kunnat ana några månader tidigare i den antika soffan i Nyköping!

 

Skandinavisk countrymusik

 

Eftersom countryn ligger dem alla varmt om hjärtat är det inte konstigt att Miss Winters låtar hittar just dit.
Samtidigt är de uppvuxna med det svenska och skandinaviska tonspråket och kombinationen som de hittat av de olika genrerna känns naturlig och ärlig.

Vi njuter av att få uttrycka oss i texter om det vardagliga livet med kryddor av galenskap, att få drömma sig bort och samtidigt beskriva känslor av hopplöshet,
hämnd och nyvunnen, sviken kärlek. Musiken är avskalad med mycket akustiska instrument och skön stämsång men även med en och annan tung puka och skön trainbeat, berättar Linda Pröjz-Ålund.

 

Mycket på gång

Förutom Svensktoppen Nästa har Miss Winter - under sin första sommar tillsammans i år -
genomfört flera radiokonserter och spelat på festivaler och visfester i olika konstellationer och med olika många musiker på scenen.

 

Gruppen har nyligen också spelat in en musikvideo som ligger på klippbordet, sex låtar ligger hos producenten och det skrivs och slipas på ännu fler saker,
så håll ögon och öron öppna efter denna trio som säger sig vara på gång med att erövra världen….!

Bokas genom Lindau Artist & Talare 08-4592423